LumiGEN

header-jonge-maisplant.jpg

LumiGEN™ is het nieuwe geïntegreerde concept van Corteva Agriscience voor de beste bescherming van onze Pioneer-rassen. De geïntegreerde LumiGEN™-producten zorgen door een unieke combinatie van gewasbescherming en voedingsstoffen voor een snellere en gezonde beginontwikkeling. Hierdoor komt het potentieel van onze Pioneer genetica het beste tot zijn recht.

LumiGEN™ zaadbehandelingsoplossingen zijn meer dan alleen gewasbescherming. Ze zijn afgestemd op uw wensen en bestaan uit complete oplossingen met innovatieve gewasbescherming en nieuw ontwikkelde componenten voor groeistimulatie van de plant. Pioneer beschikt over eigen SAT (Seed Applied Technology) centra, waar de zaadbehandelingscombinaties eerst getest worden in het laboratorium, daarna via uitvoerige veldproeven hun werking bevestigen om uiteindelijk bij te dragen aan het succes in het veld.

Behoefte van de plant

De LumiGEN™ productfamilie bestaat uit verschillende producten die elk zijn samengesteld naar behoefte van de plant. Naast de Standaard-ontsmetting waar alleen een fungiciden-ontsmetting op zit hebben we ook een LumiGEN™ Premium Bird Repellent variant. Deze bevat naast de fungiciden ook Korit™ tegen vogelvraat en LumiBio™ Kelta.

In 2021 is ook nog de Force20CS™ als insecticide ontsmetting tegen ritnaalden en draadwormen beschikbaar op een aantal rassen.

Biologische voedingsstof

Onderdeel van bijna alle LumiGEN™-zaadbehandelingen is het product LumiBio™ Kelta, een nieuwe biologische voedingsstof als extra zaadbehandeling van Pioneer.

Voordelen LumiBio™ Kelta

  • Snellere jeugdgroei
  • Stimuleert de wortelontwikkeling
  • Ondersteunt een gelijkmatige plantenontwikkeling
  • Verhoogde droogte-tolerantie
  • Hogere korrelopbrengst en kolfgewicht
  • Hogere totale plantopbrengst