Tip •  6/04/2021

Uitdagingen onkruidbestrijding na-opkomst in bieten 2021

Something went wrong. Please try again later...

                            

Door het wegvallen van een aantal herbiciden in bieten, staat de bietenteler dit seizoen voor een uitdaging wat betreft de onkruidbestrijding. Matrigon™ is een belangrijk hulpmiddel in deze bestrijding. Het verbreedt het werkingsspectrum van de klassieke herbiciden in de FAR op éénjarige onkruiden en is efficiënt op meerjarige onkruiden zoals distels. 

MATRIGON™

  • bestaat sinds meer dan 30 jaar en blijft een vaste waarde in na-opkomst. Vanaf 2021 is Matrigon beschikbaar in bussen van 3L, zodoende de manipulatietijd te verkorten en minder lege verpakkingen te hebben. 
  • wordt toegepast in na-opkomst in menging met contact- en bodemherbiciden als FARM programma.
  • is een groeistof en heeft dus een andere werkwijze van de FAR-herbiciden waardoor het voorkomen van mogelijke resistentie wordt vertraagd. 
  • wordt toegepast in de eerste na-opkomstbehandelingen, zelfs bij een onregelmatige opkomst. De dosis varieert naargelang het stadium van de bieten. 
  • versterkt het werkingsspectrum van de klassieke FAR op kamille, veelknopigen, kruiskruid, melkdistel, nachstschade... en verzekert een langdurige afdoding van de onkruiden.

Onkruidbestrijding in bieten

In onze nieuwe brochure 'Matrigon™ - Onkruidbestrijding in bieten' leest u meer over de sterke punten in na-opkomst van Matrigon, de positionering van Matrigon binnen de 'FARM' of ons advies op meerjarige onkruiden. 


Download hier de brochure.