Tip •  6/04/2021

Uitdagingen onkruidbestrijding na-opkomst in bieten 2021

                            

Door het wegvallen van een aantal herbiciden in bieten, staat de bietenteler dit seizoen voor een uitdaging wat betreft de onkruidbestrijding. Matrigon™ is een belangrijk hulpmiddel in deze bestrijding. Het verbreedt het werkingsspectrum van de klassieke herbiciden in de FAR op éénjarige onkruiden en is efficiënt op meerjarige onkruiden zoals distels. 

MATRIGON™

  • bestaat sinds meer dan 30 jaar en blijft een vaste waarde in na-opkomst. Vanaf 2021 is Matrigon beschikbaar in bussen van 3L, zodoende de manipulatietijd te verkorten en minder lege verpakkingen te hebben. 
  • wordt toegepast in na-opkomst in menging met contact- en bodemherbiciden als FARM programma.
  • is een groeistof en heeft dus een andere werkwijze van de FAR-herbiciden waardoor het voorkomen van mogelijke resistentie wordt vertraagd. 
  • wordt toegepast in de eerste na-opkomstbehandelingen, zelfs bij een onregelmatige opkomst. De dosis varieert naargelang het stadium van de bieten. 
  • versterkt het werkingsspectrum van de klassieke FAR op kamille, veelknopigen, kruiskruid, melkdistel, nachstschade... en verzekert een langdurige afdoding van de onkruiden.

Onkruidbestrijding in bieten

In onze nieuwe brochure 'Matrigon™ - Onkruidbestrijding in bieten' leest u meer over de sterke punten in na-opkomst van Matrigon, de positionering van Matrigon binnen de 'FARM' of ons advies op meerjarige onkruiden. 


Download hier de brochure.