Press Release •  22/07/2021

Corteva Agriscience en Symborg kondigen overeenkomst aan voor bio-fertilizer op basis van bacteriën

Something went wrong. Please try again later...

GENEVE, Zwitserland; MURCIA, Spanje, 23 juli 2021 – Corteva Agriscience en Symborg, een expert in microbiologische technologieën, kondigden een meerjarige overeenkomst aan rond stikstoffixatie op basis van bacteriën. De overeenkomst omvat bijna alle landen van het Europese continent (behalve de Scandinavische landen en Nederland) en Israël. 

Met de overeenkomst geeft Symborg een exclusieve distributielicentie aan Corteva voor de endofytische bacterie Methylobacterium symbioticum, die een interactie aangaat met de plant  om de benodigde stikstof uit de atmosfeer te halen. Corteva maakt gebruik van haar uitgebreide distributienetwerk, marktbereik en onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten.

Corteva zal twee merken aanbieden, Utrisha™ N en BlueN™, die de efficiëntie van het gebruik van voedingsstoffen optimaliseren. Deze baanbrekende technologie biedt toegevoegde waarde door geïntegreerd voedingsmanagement onder natuurlijke veldomstandigheden. Het past zich aan de groeibehoeften van de planten aan en helpt om het opbrengstpotentieel van gewassen duurzaam te maximaliseren. Het zal beschikbaar zijn voor alle voedingsgewassen.

“Corteva Agriscience blijft nieuwe en innovatieve oplossingen op de markt brengen door producten van natuurlijke oorsprong aan te bieden die aanvullend werken met onze conventionele gewasbeschermingsoplossingen, zoals Optinyte™-stikstofstabilisator,” zegt Susanne Wasson, President, Crop Protection Business Platform, Corteva Agriscience. “We zijn verheugd om met Symborg samen te werken aan het vergroten en maximaliseren van duurzame opties die boeren helpen om te voldoen aan veranderende milieuomstandigheden en tegelijkertijd hun gewassen productief en gezond houden.”

Igor Teslenko, Corteva Agriscience President, Europa, voegde hieraan toe: "Corteva Agriscience blijft boeren nieuwe en innovatieve oplossingen bieden door producten van natuurlijke oorsprong aan te bieden die aanvullend werken met onze gewasbeschermingsoplossingen.

Deze samenwerking betekent een nieuwe stap voorwaarts voor het groeiende wereldwijde biologicals-portfolio van Corteva Agriscience, dat zich richt op het ontwikkelen van biostimulanten, biocontrole en feromoonproducten met bewezen, voorspelbare prestaties.

De overeenkomst versterkt onze focus op het verbeteren van duurzame stikstofefficiëntie en -beschikbaarheid, terwijl het opbrengstpotentieel en de duurzaamheid worden verbeterd, in lijn met de Duurzaamheidsdoelen voor 2030 van Corteva Agriscience.”

“Het doel van Symborg is om de landbouw te transformeren. Dankzij onze innovatieve Biosolutions helpen we boeren een van hun belangrijkste uitdagingen aan te pakken: het combineren van winstgevendheid en duurzaamheid”, aldus Jesús Juárez, stichtend vennoot en CEO van Symborg. “Het versterken van onze samenwerking met Corteva Agriscience in Europa is een geweldige kans om de overdracht van BlueN™-technologie te stimuleren en een duurzamer model te promoten. Het is ook een belangrijke ontwikkeling voor de landbouw, de maatschappij in het algemeen en de planeet.”

De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Meer informatie is te vinden op www.symborg.com.