Article •  2/12/2021

Winnaar Pioneer-wedstrijd Werktuigendagen 2021 bekend!

Something went wrong. Please try again later...

Werktuigendagen Oudenaarde - 2021

Benny De Boeck en zijn vrouw Josette Van den Houte met Jo Van der Donck en Mark De Veirman

Landbouwer Benny De Boeck en zijn vrouw Josette Van den Houte uit Merchtem (Vlaams Brabant) zijn de winnaars van de wedstrijd die Pioneer organiseerde tijdens de voorbije Werktuigendagen in Oudenaarde. De prijs, een stevige Briggs & Stratton-hogedrukreiniger, komt goed van pas op hun landbouwbedrijf om de machines schoon te houden.

Benny en zijn vrouw verbouwen 15ha mais, 6ha suikerbieten, 15ha aardappelen, 10ha wintertarwe en 10ha grasland.  ‘De mais zaaien doen we zelf, ook de aardappelen rooien we nog zelf. Maar de mais dorsen bijvoorbeeld, doet een loonwerker voor ons.’ De familie De Boeck heeft geen vee.

Als derde generatie landbouwer zit boeren Benny in het bloed. “Dit jaar zaaiden we Pioneer-maisras P8834 en P8904. De mais staat er ieder jaar goed bij en presteert gewoon goed”, zegt de ervaren boer. “Dat blijkt ook uit de proefresultaten die ik altijd bekijk. Volgend jaar zaaien we dus gewoon opnieuw Pioneer.”

 Voor de wedstrijd antwoordde Benny correct op de twee vragen die de deelnemers op de Pioneer-stand konden beantwoorden. Zijn derde antwoord zat er het dichtste bij op de schiftingsvraag. Benny ontving de prijs uit handen van Jo Van der Donck (links op de foto) en Mark De Veirman (rechts op de foto) van Pioneer. In totaal namen 859 bezoekers deel aan de Pioneer-wedstrijd (Werktuigendagen Oudenaarde 25 en September 2021).